Om forfatteren

Jeg er født på loftet af skolen i en lille landsby i Vestjylland. (Det kunne man skrive en god gyser om). Begge mine forældre var lærere, og indtil jeg blev tre år gammel, boede vi i et lille hus på skolens område. Da vi flyttede derfra, blev huset omdannet til et bibliotek, og så kunne jeg gå på besøg i mit gamle børneværelse og læse alle de spændende billedbøger på hylderne.


Da jeg var elleve år gammel, flyttede familien til Århus-området, hvor jeg er blevet hængende det meste af mit liv. Jeg har dog også boet en årrække i England og et par år i København. Den jyske vestkyst vender jeg jævnligt tilbage til for at holde ferie - og ikke mindst for at få ro til at skrive.


At blive forfatter har ligget og luret på mig siden barndommen og langsomt sneget sig ind på mig. Jeg har arbejdet med sprog hele livet – ikke mindst det talte sprog. Jeg har en fireårig diplomuddannelse i ’Speech and Drama’ fra England (skuespil, historiefortælling, recitation), og min første kærlighed var helt klart skuespillet – suset, det gav i maven at stå på scenen og mærke den kreative energi flyde gennem sig. Nu oplever jeg den samme begejstring på en ny måde, når jeg skriver.


Jeg er mor til fire børn, som alle læser meget. Da mine ældste begyndte at komme i puberteten og havde læst Harry Potter-serien ti gange på dansk og på engelsk (forfra og bagfra), gik jeg omsider i gang med selv at skrive for alvor. Der manglede simpelthen nogle flere bøger i samme kategori, og jeg tænkte: Hvor svært kan det være? (Det har taget mig over ti år og en god portion stædighed at blive udgivet forfatter, og føromtalte børn er nu voksne. Heldigvis bliver man aldrig for gammel til at skrive bøger, vel? Og heldigvis har jeg et hold børn mere).


Jeg er ikke inspireret af en bestemt forfatter, men jeg har en forkærlighed for engelsk litteratur, og Harry Potter-bøgerne er nok dem, der kommer tættest på at være forbillede for serien om Kongestenen. De henvender sig til nogenlunde samme målgruppe, og jeg elsker måden, J.K. Rowling gør sine karakterer levende på. Men ellers har vores historier ikke meget til fælles. De inspirationskilder, jeg øser mest af, er naturen (især hav, bjerge og engelske haver), bygninger (især gamle slotte og herregårde) samt det at iagttage og møde forskellige mennesker.


Jeg kan godt lide temaer med en vis evighedsværdi – som i de klassiske eventyr, der aldrig bliver forældede og kan læses på tværs af alle aldersgrupper. Derfor falder det mig naturligt at skrive i fantasy-genren, som på den ene side stiller store krav til opbygningen af et univers, men på den anden side giver en kolossal frihed. Når jeg skriver, tænker jeg ikke så meget i målgrupper - jeg hjælper simpelthen den historie til verden, der banker på. Og så håber jeg, at den selv finder vej til dem, der får glæde af at læse den.